Saturday, 22 December 2012

Lepak di TIME SQUARE

hari sabtu datang lagi, hoyeahhh2! maknanya aku nk pegi jalan2. .setelah cuti diapply, maka aku pun bersiap2 seawal jam 6 pagi,  *awal kan*

Destinasi percutian kami,(percutian lah sangat) ialah di *trenggg tengg..tengggggg*

TIME SQUARE !


 Kitorang naik bas pukul  8.30 pg and sampai KTM  Sungai Buloh pukul 10 camtu. huyoooo, lame giler r, dah lah mengantuk. tapi, redah jugak. Then, bila sampai, terus cari kaunter tiket, beli tiket ke KL Sentral then naik monorail, then sampai. *nampak tak aku cerita nak macam cepat habis?*
Then, bila sampai, masing2 keliru nk masuk pintu mana, pusing2, akhirnya jumpa jugak ini



Cepat2 beratur untuk beli tiket. nasib beratur tak lama. kalau tak aku balik. hahaha xD


RM38 with MYKAD

sebelum main apa2 mengucap dulu, kata beliau
muka excited nak start explore


dia lah partner aku untuk explore time square ni, tapi kan aku rase mcm dh lain time square sekarang ngan dolu2. hummmmm





lets begin xD


First kitorang naik ape tah namanya tu tapi kitorang panggil MINI ROLLER COASTER


haaaa! benda alah ni lah,

 Then kitorang naikk DIZZY IZZY, perghh! memang aku jerit habis2.  sampai sakit anak tekak.  
*actually ganti jerit lepas habis SPM aritu, sebab tak sempat jerit puas2. haha*
Pusing sane, pusing sini, dah pukul 2 lebih, kitorang kuar pegi makan. kitorang pergi makan kat










muka lapar








alhamdulillah, habiss, haha


serius, memang sedap. nanti kalau datang sini lagi, boleh pergi lagi, 2 SET tu  RM33.okayy la kan, janji puas dan sedapp.


                               kenyang! alhamdulillah :)



Lets shopping, errr. shopping? budak ni nak carik kasut, teman je lah sambil jalan2. :)
Finally, after beberapa kali tawaf, dia nak jugak dengan kasut tu hasil dari pujuk rayu aku. 
*tauke kedai, bolehh ambikk saya kerja situ . xD













Enough with picture, penat dah nak taip ni,gigih nak siapkan entry sebelum kerja esok. -,-


Sebelum balik, kitorang singgah Crepe2U , ohsemmm! sedapp weyhh,aku belanja dia chocolate white chocolate and aku chocolate banana. sedappp sangatt!





Then, we rush to monorail, MASYAALLAH, ramai giler manusia, bersesak nak beli token. adehhhhh! 
KTM pun begitu juga, hmmmm *KTM baru, lawa. :)
kitorang naik ladies coach, 
ade pulak lelaki ni naik ladies coach, siap duduk lagi, yang aku tercangak2 berdiri, arghhh! tak paham ker, LADIES COACH okayyy, LADIESSSSS!


okayyy, DONE. then , her father pick up us at KTM Sungai Buloh. *tertidur dalam kereta, penat menjerit*


Finally, sampai rumah, terus hupdate. Excited punya pasal, haha xD


total semua perbelanjaan aku kat sana, huuuu~ kopak2...  adoyaiii! bile nak gaji ni. 





#NOTAKAKITANGAN= someone ask me to wrote this.

*THAT BEAUTIFUL GIRL BESIDE ME,SHE IS SINGLE BUT NOT AVAILABLE, so jangan kacau*

No comments: