Saturday, 8 October 2011

S.A.H.A.B.A.T

assalamualaikum...
arini aku nak cite sal sahabat,..yes!SAHABAT!!
besides that aku nak cite sal tips bersahabat....:))
aku ade sorang kawan ni taw...dye sangat la baik...ade mse ak susa n senang...
tak mcm sesetengah kwn aku yg ade mse aku tgh senang je...mse aku susa tinggalkan aku tekontang kanting sorang...takpe...janji aku tak hilng kawaan aku yg sorang niyh...
namenye.??biala rahsia dlu...hehe
okeyh...
arituh aku bce novel n aku terjumpe la dkt segmen ilmu tuh...
tips 10k dalam persahabtan...
so...aku nak share ngn korang...
TIPS 10K . .
 first,..mesti r kne ade rase cinta pd sahabat,..KECINTAAN merupakan elemen penting dalam sesebuah persahabatan...
second,..mesti kene ade KASIH SAYANG..kal tak syg..cmne nak bina ikatan persahabtan yg kukuh...??
third,..mesti ade KEIKHLASAN dalam jiwa...kalo ko tak ikhlas nak kawan ngn dye....cmne korang nak besahabat,,??gerenti tak kekal lame coz korang tak ikhlas...sebab korang kawan ngn dye kerana kelebihan yg dimilikinya...cmne kalo dye hilang kelebihan tuh...sure korang tak nak kawan ngn dye lg an??
fourth,..KESETIAAN...haa...ni lg satu....andaikata la korang ni setia dalam persahabatan..gerenti 100% ikatan persahabatan yg korang bina sampai ke akhir hayat ...hehe
fifth,..KEBERANIAN..kite kene berani untuk tegur dye andai dye mlakukan kesalahan....kite syg kwn kite an??so kite kne tgur dye andai dye wat salah...tgur ngn care yg berhemah...
sixth,..KEJUJURAN...korang mmg kene jujur ngn kwn korang....jgn sesekali mnipu kwn korang...its not nice okay tipu2 org...:))
seventh,..KEMAAFAN...andai kata r kwn korang niyh da wat korg mara n dye da mntak maaf...so korang maafkan lah...sdgkn nabi pon maafkan umat...apatah lg korng an??hehe
eighth,..KESEDIHAN,..bile kite taw kwn kite tgh sedih...mungkin dye perlukan mse tok tng an diri dye lu....biar dye sendiri lu...then bru tgur dye...tny elok2...pinjam an bhu kita andai dye nak nagis...pjuk dye dgn kate2 yg mmpu mnenangkan hati dye...jd sahabt yg ade ngn dye ketika dye suka mahupon duka..
nineth,..KEGEMBIRAAN...jika kita gembira...kongsikan dgn sahabat....biar kita melihat senyuman dye menghiasi wajahnye dgn kegembiraan kita...
last but not least,,...:))
KESERASIAN...serasi disini bknlah bmksud aku cntik so kalo kau nak kawan ngn aku ko pon kne cntik....ALLAH mnciptakan hambanya berbeza2...wujudkan persefahaman dalam persahabatan maka akan wujudlah keserasian antara sahabat..:))

untuk kawan aku DIANA..akuu syg sgt2 ngn ko...terima kasih sebab ade mase aku susah n senang...terima kasih jadi kawan aku yg terbaik.....even aku ramai kawan baik pon...u r the best among them plus the three of my fren yg ade kat U tu...aku doakan kejayaan kalian..koranglah sahabat aku dunia akhirat....
I LOVE U ALL SO MUCH MY BESTFREN. .
FREN 4 EVA!!

                                                          
                                                me n my fren-diana-

No comments: